Halak napi program a Balatonalmádi Horgásztanyán

Még március 20-ára, a halak napjára tervezte a Bakony- Balaton Horgász Szövetség (BBHSZ), a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN), a Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület (BSE) és a Pecakunyhó Sporthorgász Egyesület közös programját. A rossz idő miatt halasztott programot most megtartották.

A BHN telephelyén tartott programra a Veszprémi Egry úti Körzeti Óvoda Pumukli csoportja és a helyi iskola negyedikesei érkeztek.

– A mai rohanó, számítógépes világban a gyerekek keveset találkoznak a természettel. Most sem az a célunk, hogy horgászokat neveljünk, hanem, hogy közelebb kerüljenek a gyerekek az élővilághoz – mondta el lapunknak Táncsics Aladár, a BBHSZ ügyvezető elnöke.– Egyesületünk Almádi legnagyobb civil szervezete, 450 tagunk van, köztük 40 gyerek. Alapcélkitűzésünk a gyerekek nevelése, minden évben tartunk egy 10 alkalmas kurzust, ahol nemcsak az élővilággal ismerkedhetnek a résztvevők, de azt is megtanítjuk, hogy mik a vízparti viselkedési normák, és hogyan óvjuk a természetet – mondta el Keő Ferenc, a BSE elnöke.

Bodó Iván, a BHN Zrt. tógazdája tartotta az elméleti foglalkozásokat. Az ovisok versekben olyan halnevekkel ismerkedtek meg, mint a szivárványos ökle, a vágódurbincs vagy a folyami géb.

– A Balaton mellett élő gyerekeknek illik felsorolni legalább 15-20 olyan halfajt, amely a tóban él. A nagyobbakkal bepillantottunk a víz alatti világba is. Örültem, amikor kiderült, hogy sokan horgásztak már a Balaton-parton a szüleikkel, és a nagyobbak azt is tudták, hogy a víz nem azért átlátszatlan, mert koszos, hanem algák élnek benne, vagy a víz felkeverte az üledéket – mondta el Bodó Iván.
A program játékos feladatokkal zárult.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.